Dolar 32,3769
Euro 34,9712
Altın 2.325,70
BİST 9.060,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

İstanbul Grubunda şampiyon Küçükköy

A+
A-
27.03.2016

U15 Ligi Türkiye Şampiyonası 1. kademe İstanbul Grubu 3. karşılaşmasında Ayazağaspor ile Küçükköy Alibeyköy Stad’ında karşı karşıya geldiler.

İlk iki haftada 2 maçını da kazanan Ayazağaspor ile 4 puanlı Küçükköy karşılaşması İstanbul Grubu final karşılaşması havasında oynandı. Ayazağaspor’a beraberlik yeterken, Küçükköy’ün kazanmaktan başka çaresi yoktu.

Karşılaşmanın başlama saati 12.30 olarak açıklandı fakat karşılaşma 30 dakikalık sarkma ile başladı.

Karşılaşma 13’de başladı. Her iki takım da maça temkinli başladı. 3 gündür üst üste karşılaşmaya çıkan her iki takım oyuncularının da yorgunlukları daha ilk dakikadan itibaren gözlerden kaçmadı. Ayazağaspor ilk 15 dakikada biraz daha etkili gözüktü fakat Sarı-Yeşillilerin ileri uç hattı pozisyonları cömertce harcadı. 20. dakikada Küçükköyspor Mehmet Çetinkaya’nın golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarı 1-0 Yeşil-Siyahlıların üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya beraberlik golü için hızlı başlayan Ayazağaspor oldu. Net pozisyonları Berkant Kuru ve Tahir ile değerlendiremeyen Sarıyer temsilcisinin oyuncuları son 10 dakikaya girerken iyice yoruldu. Küçükköy karşılaşmanın son dakikasında Yusuf Şahin’in golüyle durumu 2-0’a getirdi.

Son dakikalarda başka gol olmadı ve karşılaşmayı 2-0 kazanan Küçükköy U15 Ligi 1. kademe İstanbul Grubunda şampiyon olarak olarak 2. tura yükselmeyi başardı.

Karşılaşma sonrasında Küçükköy’ün sevinci görülmeye değerdi. Görülmeye değer bir başka konuda karşılaşmayı kaybeden Ayazağaspor oyuncularının ve teknik heyetinin rakibini tebrik ederek soyunma odasına gitmeleriydi.

Karşılaşma sonrasında da Ayazağaspor teknik heyetinin görüşü; “İstanbul harici diğer illerde takımlar 1 günlük dinlenme hakkına sahipken, burada bizler 3 gün üst üste maç yaptık. Oyuncularımız sakatlandı. İlk 2 maçı Perşembe, Cuma yaptık. 3. maçı Pazar niye oynamadık? U15 Ligi Türkiye Şampiyonası İstanbul Grubu karşılaşması yapıyoruz sahada sağlıkçı yok. Final maçı oynuyoruz ısınmadan sahaya çıkmak zorunda bırakılıyoruz. 12.30’da başlaması gereken karşılaşma 13’de başlıyor. Bunların hepsini alt yapıya önem verilmediğinin kanıtı olarak değerlendirebiliriz” şeklindeydi.

Turgay TOKEL

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error: İzinsiz kopyalanamaz!