Dolar 32,5720
Euro 34,9922
Altın 2.431,91
BİST 9.743,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C

İstanbul 2. Amatör Ligde profesyonel bir Kulüp

A+
A-
19.04.2018

İstanbul Liglerindeki birçok takımın tersine yeni kurulan Atlaspor, hedefleri, idari ve sporcu kadrosu ile fark yaratıyor.

Atlasspor’da hali hazırda Kulüp Genel Menajeri, Kondisyoner, Kaleci Antrenörü, Analiz Uzmanı, Diyetisyen, Spor Psikoloğu, İletişim Uzmanı, İdari ve Finans İşleri direktörü ve Sosyal Medya Uzmanı gibi birçok Profesyonel Kulüpte bile olmayan bir kadro var.

İstanbul 2.Amatör Lig 16. Grup takımlarından Atlasspor, kurumsal yönetimi, projeleri ve destekleri ile dikkatleri üzerine çekerken, yeni kurulmuş olmasına rağmen futbolcularına sunduğu profesyonel imkânları ile kısa sürede adından söz ettirmeye başladı.


Bu projenin baş mimari ve aynı zamanda Atlasspor Kulübünün Teknik Direktörü Mehmet Berk Güngör ile kulübün geleceği kurulma aşaması ve hedefleri ile ilgili söyleşi yaptık.

Mehmet Berk Güngör kimdir?
1986 Kütahya Tavşanlı ilçesinde doğdum. UEFA B Lisansına sahip olarak Atlasspor Kulübünün Teknik Direktörü ve aynı zamanda bu projenin fikir sahibiyim. Farklı kurumsal işler yaptıktan sonra deneyimlerimiz ve birikimlerimizle bu projeyi hayata geçirmeye karar verdik.

Atlasspor’un kuruluşunu ve gayesini öğrenebilir miyiz?
Dernek sicilimizi 17 Kasım 2017’de aldık. Ocak 2018 içerisinde de Futbol Federasyonundan tescilimizi aldık. Bu kadar kısa sürede her iki tescil sürecinin de tamamlanması kolay değil ancak sağlam bir altyapı ve kararlı bir ekiple yola çıktığımız için işlerimiz kısa sürelerde olumlu sonuçlandı. Kuruluş hikayesi ise uzun yıllardır üzerinde çalıştığım projenin hayata geçmesi için köklü bir kurum ile yaptığımız sponsorluk anlaşması büyük bir vesile oldu.

Neden Atlasspor?
Atlas; dünyayı sırtında taşıyan mitolojik bir karakter. Burada da aslında ince bir mesaj vermek istedik. Türk futbolunun durumunu görüyoruz, bu durumu sırtlayıp ayağa kaldırmak için biz de varız demek istedik. İsmin fikir babası da sponsor firmamızın yönetim kurulu başkanıdır.


Kulübünün yönetim kurulu ve teknik heyetinde kimler yer alıyor?
16 üyeden oluşan güçlü bir yönetim kurulumuz var. Yönetim kurulu başkanımızı şu an paylaşmamız stratejimiz ile ters düştüğü için isim veremiyorum.  İngiliz kulüp yönetim modeli, Alman sporcu yetiştirme disiplini, İspanyol futbol modelinden harmanlanan bir Türk ekolü yaratmak hedefindeyiz. Tüm bunları başarabilecek bir yönetim ve teknik kadroya sahibiz. Bu kadroda Genel Menajerimiz Cengizhan Dumrul, Genel Kaptan Tuncay İnce,Yardımcı Teknik Direktör ve Kondisyonerimiz Selçuk Marangoz, Kaleci Antrenörümüz Ömer Uzun, Analiz uzmanımız Çağdaş Akkaş, Diyetisyenimiz Şeyma Sıla Bilgili, Spor Psikoloğu Ömer Ateş, İletişim Uzmanı Mehmet Özçağlayan, İdari ve Finans İşleri direktörümüz Burhanettin Taşkent, Sosyal Medya Uzmanı M. Fatih Değirmen yer almaktadır.

Kulübün vizyonu misyonu ve hedefleri nelerdir?
1-3-5 ve 10 yıllık bir proje şemamız var. Sportif anlamda vizyonumuz, 6-19 yaş aralığında tüm takımları kurmak ve hedef takım haline getirmek. Kendi altyapısında yetiştirdiği oyuncuları kendi A takımında oynatan bir kulüp olma hedefindeyiz. İdari anlamda tesis projemiz var. Kulübümüzün kendi ayakları üzerinde durabilmesi ve finansal fair play hedeflerine uyabilmemiz için geniş bir vizyona sahibiz. UEFA ’nın yaptığı work shoplar’da da önce tesis, sonra eğitim modeli, sonra bunları görsel ve yazılı olarak anlatabilecek bir tanıtım programı, en son yetenek geliyor. Bu nedenle iki tesis kurmayı planlıyoruz. Tıpkı ticari bir şirket gibi idari yapılanma planlıyoruz, bunun içinde Çekmeköy’de yaklaşık 10 dönümlük bir arazi için inceleme ve proje sürecindeyiz. İnşallah yakında güzel haberleri sizinle de paylaşırız.

Sponsor desteğiniz var mı? Sporculara maddi kaynak sağlıyor musunuz?
Amatör kümede ne yazık ki kulüpler belediyelerin yardımına muhtaç durumda. Ancak biz bu durumu, arkamıza çok büyük bir sponsor desteği alarak tolere ettik. Bu konuda çokta güzel geri dönüşler aldık. Sezon öncesi Antalya‘da bir kamp dönemi geçirdik. Bununla birlikte sporcularımızın yazlık-kışlık tüm materyal ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Düzenli bir maaş sistemimiz var. 16 ila 20 yaş arası sporcularımız ve 20 yaş üstü sporcularımız için belirlediğimiz sabit maaş sistemimiz bulunuyor. İş sözleşmesi benzeri, resmi sözleşmelerimiz var. Yine bunların dışında özel maç ve şampiyonluk primlerimiz de bulunuyor.

Yeni kurulan bir takım olmanız uyum sorunu yaşamanıza neden oldu mu?
En büyük handikaplardan biri olabilir bu durum hem yeni kurulan, hem de genç oyunculardan oluşan bir takımız. Öncelikle bu durumun önüne geçmek için antrenman sıklığımız ile birlikte kamp dönemlerine giriyoruz. Profesyonel takımlarla birlikte Antalya kampına katıldı. Bunların dışında sosyal programlarımız var sinema, tiyatro, doğum günü kutlamaları gibi. Bu organizasyonlarla birlikte takımın birbirine uyumu üst düzeylere çıkmış durumda.

Birlikte çalıştığınız sporcuları nasıl belirlediniz, oyuncu izleme ekibiniz var mı?
Evet bir oyuncu izleme ekibimiz var. Genel kaptanımız ve genel menajerimiz bu görevi üstlenmiş durumdalar. Zaten futbolcularımın birçoğuyla, daha önce çalıştırdığım takımlarda birlikte çalışma fırsatımız oldu. Genç milli takım seçmelerinde de izleyerek sözleşme yaptığımız oyunlarımız var. 22 yeni transfer ile başladık bu sezona.

Futbolcu olmak isteyen gençlere bir tavsiyeniz olur mu?
Hangi branş olursa olsun sporcu olmak çok zahmet ve fedakarlık isteyen bir süreç gerektiriyor. Dışardan baktığımızda özellikle profesyonel sporcular için büyük paralar kazandığı görülüyor ama arka planda nasıl fedakârlıklar olduğunu bilmiyor insanlar. Bu doğrultuda altyapıdan başlayarak ciddi disiplin, düzgün bir karakter ve bilgi gerektiriyor. En güzel örneklerinden biri Cengiz Ünder… 20 yaşında dünyanın en zor liglerinden birinde kendini kanıtlamış durumda. Gençlere çok kitap okumalarını, yeme ve içmelerine dikkat etmelerini, eğitimlerine çok önem vermelerini tavsiye ediyorum. Bunlara inanarak yola çıkan herkes büyük sporcu olmasa bile karakter sahibi birer birey olacaklardır. Atlasspor’u izlemeye devam edin, çok yakın gelecekte çok güzel yerlerde göreceğiniz bir takım geliyor.

Murat Nazik


ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error: İzinsiz kopyalanamaz!