Dolar 32,3770
Euro 34,7496
Altın 2.411,97
BİST 10.098,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

“Biz çıkarız ama sadece 4 takımın çıkması abesle iştigaldir”

A+
A-
26.05.2021

Bölgesel Amatör Ligde çekilen kurada Alibeyköyspor, Bağcılar ve Cevizli Anadoluspor ile aynı grupta yer alacak olan Beykoz 1908’in Başkanı Zeki Aksu, rakiplerini değerlendirirken, TFF’ye sitem etti…

“4 farklı bölgeden sadece 4 takımın çıkması ciddi bir hatadır, biz bu lige katılarak hata mı yaptık?” ifadelerini kullanan sarı-siyahlıların Başkanı, açıklamasında şunlar kaydetti:

Alibeyköyspor, Bağcılar ve Cevizli Anadoluspor ile aynı grupta alacağız. Dengeli bir grup oldu. Bütün takımlar iyidir ancak kimin çıkacağı da hiç belli olmaz, müthiş maçlar olacağını şimdiden görebiliriz. Grubumuzdaki diğer takımların durumu bizleri ilgilendirmiyor, bütün takımlarımız ayrı bir değerdir. Beykoz 1908 olarak 10 yıl aradan sonra Profesyonel Lige döneceğimize bu Kulübün Başkanı olarak yürekten inanıyorum, bütün Beykozluların desteğini bekliyoruz.

“4 farklı bölgeden 8 hatta 9 takım çıkmalı”
‘Biz Beykoz takımıyız, kurada kiminle eşleştiğimiz hiç önemli değil’ ifadelerini kullanarak takımına olan güvenini ortaya çıkan Başkan Aksu, “Teknik ekibimiz ve futbolcularımız kısa sürecek ve her maçın final olacağı ligde her maç elinden geleni sahaya koyacaktır, terinin son damlasına kadar da akıtarak Büyük Beykoz’un başarısı için çaba harcayacaklardır, buna inancım sonsuzdur. Sahada iyi olanın kazanmasını istiyoruz. İlk maçın kendi sahamızda olması da bizim için avantaj.  Ancak burada bir de sitemim olacak; Türkiye Futbol Federasyonu Süper Ligde ve 1.Ligden düşmenin kaldırılmasının tartışıldığı bir ortamda (deneyimlerine göre kaldırılacaktır ve bana göre ligden düşmenin kaldırılması hatadır),  3.Ligdeki 4.Grubu BAL’dan gelen takımlar doldurmalıydı. 3.Lige çıkmak için Bölgesel Amatör Ligden 9 takım planlaması yapılırken 4 farklı bölgeden 4 takımın çıkması bana göre abesle iştigal etmektedir. Biz bu lige katılarak hata mı yaptık? Türkiye Cumhuriyetinin çok kıymetli Spor Bakanının 17 Nisan 2021 tarihinde başlayacak sözünün ardından, TFF’nin beyaz sayfa olmayacak demesi ile birlikte verilen sözler yerde kalmasın diye bizler de diğer takımlar gibi ciddi fedakârlık yaparak lige katıldık. Bizim beklentimiz 4 bölgeden 2’şer doğrudan çıkması, toplamda 8 takımın ilk etapta 3.Lige yükselmesi ayrıca 9. Takımın da oluşturulacak bir formül ile (en centilmen gibi) 3.Lige alınması gerekirdi. Bunu da lig başlamadan söylemiş olayım.

Beykoz için değildir bu ifadelerim, BAL’a katılan 108 takım adına bunları söylemeyi kendimde görev biliyorum ve sorumluluk olarak görüyorum.

Ali Kemal Demir

ETİKETLER: ,
error: İzinsiz kopyalanamaz!