Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C

Üsküdarspor futbolcu Güney’e olan tepkisini kamuoyu ile paylaştı

A+
A-
11.03.2022

Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Üsküdar Futbol Yatırımları A.Ş., İkinci transfer döneminde 12 Bingölspor’dan kadrosuna kattığı 33 yaşındaki futbolcu Güney Polat’ın, 4 gündür kimseye haber vermeden idmanlara çıkmadığını ve kendisine ulaşmaya çalışanları da umursamayıp yok saydığını Kulübün sosyal medya hesabından ilan edip, futbolcu hakkında yasal süreç başlatılacağını spor kamuoyuna açıkladı.

Mavi-Siyahlılarda şu ana kadar sadece iki maçta sonradan oyuna giren ve 75 dakika süre alan Güney Polat’ın, idmanlara katılmadığı gibi Kulüp tarafından defalarca aranıldığı halde telefonlara da çıkmadığı bildirildi.

“Kimseye haber vermeden ortadan kayboldu”
‘İyi sporcu ilkeli, çalışkan ve erdemli olur’ başlıklı açıklamada, Güney Polat’ın yaptığının spor ahlakına sığmadığını ileri süren Üsküdar Futbol Yatırımları A.Ş. Yönetim Kurulu, 33 yaşındaki orta sahanın Beşyüzevler maçından sonra adeta ortadan kaybolduğunu aktardı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İkinci transfer döneminde takımımıza faydalı olması adına önemli fedakarlıkla kadromuza kattığımız futbolcu Güney Polat, geçen zaman zarfında performans olarak bizi maalesef hayal kırıklığına uğratmıştır. İdmanlarda temposu düşük olduğu gibi formayı kapmak için de hiçbir çaba sarf etmediği teknik kadro tarafından bize rapor edilmiştir. Bizlerin tüm iyi niyetli çabalarımıza rağmen futbolcu Güney Polat son oynanan Beşyüzevler maçının ardından sorumsuzca davranarak antrenmanlara gelmedi ve tek taraflı olarak Kulübümüz ile olan iletişimi kesmeyi tercih etti. İyi sporcu ilkeli, çalışkan ve erdemli olmalıdır… Kulüp Müdürümüz ve takım kaptanımızın kimseye haber vermeden ortadan kaybolan bu futbolcuya ulaşmak için büyük çaba harcamasına rağmen aramalara cevap vermeye gerek bile duymayan bu futbolcunun Kulübümüzden alacağı olmadığı gibi kendisine 46 bin TL ödeme yapılmıştır. Herkes konumunu, sorumluluklarını ve haddini bilmelidir. Hiç kimse kendine verilen emekleri yok sayamaz. Güney Polat’ın bu yaptığının tüm spor kamuoyunun bilmesini istiyoruz.

“Olumlu referans vermeyeceğiz”
Açıklamanın devamında şöyle denildi: “Futbolcu Güney Polat’ın, sözleşmesinin amatör olmasına güvenerek böylesine duyarsız davranması ciddi bir ihmal, yanlış ve sorumlu olduğu Spor Kulübüne karşı çok büyük bir haksızlıktır. Yaptığı davranış bir sporcuya yakışmayacak derece faziletsiz bir üsluptur. İsmi geçen futbolcunun dürüst olmayan ve etik değerlerle uyuşmayan bu tutumunu dava edeceğiz. Kulübün de elbette yasal hakları var. Bu kulüplerin hangi şartlarda liglerde yer aldığını herkesin bilmesi gerekir. Neticede, Üsküdar Futbol Yatırımları A.Ş olarak futbolcuya bir ödeme yaptık ancak futbolcu ilkesiz davranmayı tercih etti. Münzevi bir futbolcu yüzünden çok önemli maçlar oynayacağımız zamanda moralimiz alt üst oldu. Bu nedenlerle, bizi yarı yolda bırakan, bencil ve sorumsuzca davranan Güney Polat’a hiçbir zaman olumlu referans olmayacağız. Hiç kimse Amatör veya Profesyonel spor kulüplerinin belirli kurallara göre kurulan özel hukuk kuruluşları olduğunu unutmamalıdır. Futbolcudan alacaklarımızın tahsilatı için dava açacağız ve hukuki anlamda olayın takipçisi olacağız. Bizim istediğimiz kimseye haksızlık yapılmaması, kimsenin de haksızlık yapmaması”

AmatorLig.Net

ETİKETLER: ,
error: İzinsiz kopyalanamaz!