Dolar 32,3901
Euro 34,7274
Altın 2.430,40
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 16°C

Beşyüzevler Anadolu FK’ya ilk yenilgisini yaşattı

A+
A-
08.05.2023

İstanbul Süper Amatör Lig A Grubu üçüncü hafta maçında Beşyüzevler, İstanbul Anadolu FK’yı 4-2 mağlup ederek rakibine bu sezon ilk yenilgisini yaşattı.

Beyoğlu Stadında oynanan maçı Hakem Tolga Akbaba yönetti. Beşyüzevler’in gollerini, 35.dakikada Mesut Gönül kafayla, 44.dakikada 30 metreden Fırat Küçükgülmez, 61.dakikada savunmacı Murat Kar’ın hatasında topu santradan alıp, 30 metre süren ve kaleci Serhat’ın sağına bırakan Taner Türk ve 79.dakikada Taner’in direkten dönen şutunda Önder Mula kaydetti.

İstanbul Anadolu FK’nın sayıları, 14.dakikada Ali Berk Tetik ve 51.dakikada Murat Erdi Yeşiltepe’den geldi. Siyah-Beyazlı Maltepe temsilcisi, 66.dakikada Murat Erdi Yeşiltepe’nin, 73.dakikada ise Köksal Yedek’in ikinci sarı kartlardan atılmasıyla maçı 9 kişiyle bitirdi.

Ligde, Beykoz ile İstanbul Anadolu FK’yı mağlup eden Beşyüzevler, 6 puana ulaştı. Bir galibiyet, bir beraberlik ve bir yenilgisi olan İstanbul Anadolu FK ise 4 puanda kaldı.

İki takım Klasman Grupları başlamadan önce Gülsuyu’nda hazırlık maçı yapmış ve müsabaka 3-3 sona ermişti. Maçta önce, Beşyüzevlerspor’a şampiyonluk kupası verildi. İstanbul Anadolu FK kupasını haftalar önce almıştı.

Hakem Tolga Akbaba, İstanbul Anadolu FK’dan İstanbul Anadolu FK’dan Murat Erdi Yeşiltepe’ye önce aldatmaya yönelik hareketten kart verdi, başka bir pozisyonda ise itirazdan dolayı ihraç etti. İstanbul Anadolu FK’nın en tecrübeli futbolcusu Köksal Yedek ise Taner’e ve kaleci Abdülkadir’e yaptığı faullerin ardından ihraç edildi.

Maç sonunda İstanbul Anadolu FK kenar yönetiminin kırmızı kartlar nedeniyle Hakeme tepkisi vardı. İki takımın futbolcuları ve teknik heyetleri birbirlerini tebrik ederken, Maltepe ekibinin Antrenörü Gökhan Çavuş ise “Klasman hakemlerini maçlarımızda istemiyoruz. Sanki zorla geliyorlar. Bıktık usandık” şeklinde bir açıklama yaptı.

Ali Kemal Demir

error: İzinsiz kopyalanamaz!