Dolar 44,4802
Euro 51,0173
Altın 6.501,57
BİST 12.649,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çar 18°C
Per 16°C
Cum 16°C
Cts 15°C

Ünal: Tek Hakem ile sahalarda adalet olmuyor

31 Mart 2026 14:56
A+
A-

İstanbul U15 Ligi 42.Grubu şampiyon bitiren ve İstanbul Şampiyonası maçları oynayan Fikirtepe Dumlupınar’ın Başkanı Murat Ünal, tek hakem sistemine tepki gösterdi.

Gençlerin emeklerinin hata kurbanı olduğunu ileri süren Fikirtepe Dumlupınar Spor Kulübü Başkanı Murat Ünal, U15 liglerinde karşılaşmaların tek hakemle yönetilmesine sert tepki gösterdi. Turuncu-siyahlı Kadıköy temsilcisinin başkanı Ünal, genç futbolcuların mücadele ettiği bu önemli organizasyonlarda tek hakem uygulamasının hem kulüpleri hem de futbolcuları zor durumda bıraktığını söyledi.

“Tek hakemle sahaya çıkılması büyük bir eksiklik”
U15 liglerinin ciddiyetinin göz ardı edildiğini savunan Ünal, “U15 ligi, hatta İstanbul şampiyonası, Türkiye şampiyonası gibi maçlar tek bir hakemle idare edilemeyecek kadar zordur. Bu karşılaşmalar genç futbolcuların emek verdiği, kulüplerin gelecek adına ciddi yatırımlar yaptığı organizasyonlardır. Böylesine önemli maçlarda tek hakemle sahaya çıkılması büyük bir eksikliktir” ifadelerini kullandı.

“Bu sorunun halen çözülmemesi düşündürücü”
Federasyonun bu konuda uzun süredir eleştirildiğini ancak sorunun çözülmediğini belirten Ünal, kulüplerin mağdur edildiğini dile getirdi. Başkan Ünal, “Federasyonun ısrarla bu liglere tek hakem vermesi bizi ve diğer kulüpleri zorda bırakıyor. Defalarca dile getirilmesine rağmen bu sorunun hâlâ çözülmemesi düşündürücü. Bizler sahada mücadele eden çocuklarımızın emeğinin daha iyi korunmasını bekliyoruz” dedi.

“Hakemler tek başına her pozisyonu göremez”
Maçlarda sık sık hakem hataları yaşandığını vurgulayan Ünal, tek bir hakemin sahadaki tüm pozisyonları görmesinin mümkün olmadığını ifade ederek şu sözlerle eleştirisini sürdürdü, “Futbolun doğasında hata vardır ama burada sistemsel bir sorun var. Hakemler tek başına her pozisyonu görüp doğru karar veremez. Yardımcı hakemlerin olmadığı bir maçta ofsaytı, faulü, saha içindeki birçok detayı doğru değerlendirmek çok zor. Bu durum ister istemez hataları artırıyor.”

“U15 maçların üç hakemle yönetilmesi artık zorunluluktur”
Genç futbolcuların emeklerinin hatalı kararlarla gölgelenmemesi gerektiğini söyleyen Ünal, federasyona çağrıda bulunarak uygulamanın bir an önce değiştirilmesini istedi. “Bizler bu sorunun kısa sürede çözüleceğini düşünüyorduk, ancak beklediğimiz gerçekleşmedi. U15 gibi önemli bir kategoride maçların üç hakemle yönetilmesi artık bir zorunluluktur. Gençlerin emeğinin korunması için bu sorunun mutlaka giderilmesi gerekiyor” dedi.

Kadıköy temsilcisinin başkanı Ünal, altyapı futbolunun Türk futbolunun geleceği olduğunu vurgulayarak yetkilileri daha hassas davranmaya davet etti.

Ali Kemal Demir

error: İzinsiz kopyalanamaz!