Dolar 44,7361
Euro 52,8110
Altın 6.863,12
BİST 14.180,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Çar 18°C
Per 15°C
Cum 14°C
Cts 16°C

Samandıra İY ile Beykoz Elmalıs yenişemedi

14 Nisan 2026 09:17
A+
A-

İstanbul futbolunun alt liglerinde heyecan hız kesmeden devam ederken, İstanbul 2. Amatör Lig 17. Grup’ta haftanın en dikkat çekici karşılaşmalarından biri Sarıgazi Stadında oynandı.

Lider Samandıra İdmanyurdu, sahasında güçlü rakibi Beykoz Elmalıspor’u konuk etti. Büyük çekişmeye sahne olan mücadele, uzatma dakikalarında gelen karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi.

İlk yarıda denge bozulmadı
Karşılaşmaya iki ekip de temkinli başlarken, ilerleyen dakikalarda oyun temposu giderek arttı. Hem ev sahibi Samandıra İdmanyurdu hem de konuk ekip Beykoz Elmalıspor, ilk yarı boyunca geliştirdikleri ataklarda golü bulmakta zorlandı.

Orta saha mücadelesi şeklinde geçen ilk 45 dakikada kaleciler güven verirken, savunmalar hata yapmadı ve devre golsüz eşitlikle tamamlandı.

Kaçan penaltı maçın kırılma anı oldu
İkinci yarıya daha istekli başlayan taraf Beykoz Elmalıspor oldu. Özellikle kanatlardan geliştirdikleri ataklarla rakip kalede etkili olmaya çalışan Beykoz temsilcisi, aradığı fırsatı 75. dakikada yakaladı. Kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Batuhan Hayta, meşin yuvarlağı üst direğe nişanlayarak takımını öne geçirme şansını değerlendiremedi. Bu pozisyon, maçın en kritik anlarından biri olarak kayıtlara geçti.

Uzatmalarda nefesler kesildi
Mücadelenin son bölümünde her iki takım da galibiyet için risk almaya başladı. Karşılaşmanın hakemi Nisa Ertal, normal sürenin sonuna en az 6 dakika uzatma ekledi. Uzatmaların hemen başında sahneye çıkan Samandıra İdmanyurdu’ndan Emre Kozkıran, ceza sahası köşesinden attığı şık golle takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golle tribünlerde büyük sevinç yaşanırken, lider ekip galibiyete çok yaklaştı.

Ancak pes etmeyen Beykoz Elmalıspor, son saniyeye kadar mücadeleyi bırakmadı. Uzatma dakikalarının son anlarında gelişen atakta Arhan Ös, topu ağlarla buluşturarak skoru 1-1’e getirdi. Bu golün ardından santra yapılmadan karşılaşma sona erdi.

Hakem performansı dikkat çekti
Karşılaşmayı yöneten kadın hakem Nisa Ertal, zorlu mücadelede başarılı bir yönetim sergiledi. Yardımcılıklarını Barış Demir ve Yasin Gökçe üstlenirken, hakem triosu maç boyunca kritik kararlarda isabetli bir performans ortaya koydu.

Haber: Murat Nazik

error: İzinsiz kopyalanamaz!