Taçspor penaltılarla tur atladı
İstanbul Süper Amatör Lig Play-off 1. Tur mücadelesinde Taçspor, İstinyespor karşısında uzun süre unutulmayacak bir karşılaşmaya imza attı.
Normal süresi ve uzatmaları golsüz sona eren mücadelede kazanan, penaltı atışları sonrası 3-1’lik skorla Taçspor oldu.
Karşılaşma, Sarıyer Belediyesi Çayırbaşı Stadı’nda oynanırken ev sahibi ekibin taraftarları ve futbolseverler maça yoğun ilgi gösterdi. Tribün atmosferinin yüksek olduğu mücadelede iki ekip de sahaya kontrollü bir oyun anlayışıyla çıktı.
Normal sürede eşitlik bozulmazken, uzatma dakikalarında da iki takımın çabası sonuç vermedi.
Seri penaltı atışlarında Taçspor’un kalecisi Miraç adeta devleşti. Burak Şengül, Okan Akgül ve Ümit Can Yiten’in penaltılarını kurtaran başarılı kaleci, maçın kaderini belirleyen isim oldu.
İstinyespor’da yalnızca Emre Can Üzümcü gol bulabilirken, Taçspor’da Hakan Öztürk, Kaan Bulut ve Cengizhan Gündüz hata yapmadı ve mücadele 3-1 Taçspor’un üstünlüğüyle sonuçlandı.
Fiziksel mücadelenin ön plana çıktığı uzatma bölümünde gol sesi çıkmayınca turu geçen taraf penaltı atışlarıyla belirlendi.
Teknik sorumlu Emir Barlas yönetimindeki Taçspor, bu sonuçla play-off’larda ikinci tura yükselerek iddiasını sürdürdü. Taçspor’un ikinci turdaki rakibi, Yeniköyspor’u 1-0 mağlup eden Girne Gençlikspor oldu. Kritik mücadele, Maltepe Başıbüyük Stadı’nda oynanacak ve ev sahibi ekip Girne Gençlikspor olacak.
Murat Nazik

