Dolar 32,4379
Euro 34,7788
Altın 2.433,66
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 16°C

İstanbul takımlarının rekabeti ikinci yarıda artacak

A+
A-
28.12.2016

Bölgesel Amatör Lig 11. Grupta İstanbul takımları zirve yarışında hedefe emin adımlarla ilerliyor. İlk 3’ü İstanbul takımları Modafen FK, Zeytinburnu 1957 ve Bağcılarspor takımları paylaşıyor. Muhtemelen bu grupta bir İstanbul takımı grubu şampiyon olarak tamamlayacak.

Modafen FK bu ligde ikinci sezonunu yaşıyor. BAL’a terfi ettiği 2014-2015 sezonunun ilk senesinde küme düşen ve bir sezon aranın ardından yeniden Bölgesel Amatör Lige terfi eden kırmızı-siyahlılar bu sene işi sezon başından itibaren sıkı tuttu. Kadrosuna kattığı önemli transferler ile şampiyonluğu isteyen Çekmeköy temsilcisi devreyi lider tamamladı. 13 maçta topladığı 29 puanla liderlik koltuğunda bulunan Modafen FK bu sezon iç sahada oynadığı tüm maçları kazandı. Ereğli deplasmanında 90. dakikada kaçan penaltı atışı sonrası 1-0 kaybeden ve Zeytinburnu 1957’ye de uzatmada kaybeden kırmızı siyahlıların 2 yenilgisi bulunuyor. Kıbrıs Süper Liginden transfer edilen Evor John Bello takımına 8 golle katkı sağladı. Teknik Direktör Erhan Şahin ile yollar 7. hafta sonra  yollar ayrılırken takım 1988 doğumlu Ali Karabıyık’a emanet.

Geçtiğimiz sezon BAL baraj maçında Paşabahçespor’u geçip BAL’a terfi eden Öz Trabzonlularspor ardından isim değişikliğine giderek Zeytinburnu 1957 ismini aldı. Tecrübeli teknik adam Uğur Kiremitçi ile kulüp tarihinin en başarılı dönemini yaşıyan Zeytinburnu temsilcisi BAL’da ilk devreyi 2’nci sırada tamamladı. Sadece bir kez kaybeden Zeytinburnu 1957, 24 puanla Modafen’in peşinde bulunuyor. Sahasında 90. dakikada Modafen’i mağlup eden mavi şimşekler farkın daha açılmasını engelledi. 6 galibiyetin yanı sıra 6 kez de beraberlikle sahadan ayrılan Zeytinburnu 1957’nin en büyük destekçisi de taraftarı. Merkezefendi Stadında oynanan tüm maçlarda ağzına kadar dolu tribünlerde maça çıkan Zeytinburnu temsilcisi iç sahada 5 galibiyet, 2 beraberlik aldı. İkinci yarıya önemli takviyelerle girecek olan Zeytinburnu ekibi BAL’daki ilk sezonunda Profesyonel Lige yükselebilir.

BAL’a terfi eden Çekmeköyspor’un yarışma hakkını alarak takımın adını Bağcılar Spor olarak değiştiren Bağcılar temsilcisi sezona Mustafa Serin yönetiminde başladı. Kadrosuna profesyonel ligden birçok futbolcuyu katarak adından sıkça söz ettiren Bağcılarspor’da üst üste 2 yenilginin ardından teknik direktör değişikliğine gidildi ve göreve Oğuz Karakaya getirildi. Sahasında oynadığı 7. maçında Geredespor maçında olaylar yaşanmış ve Bağcılar temsilcisi bu maçı hükmen kaybetmişti. Ardından 3 maç ceza verildi ve ilk devrenin son maçıyla da cezasını tamamladı. Seyircisiz oynanan bu 3 maçta da Bağcularspor 3 puanla ayrıldı. Ligde 4 kez kaybeden Bağcılarspor 22 gol kaydedip kalesinde 14 gol gördü. Turkuaz-siyah-beyazlı ekip,  Ali Kafadar, Birkan Komonovalı, Görkem Kulbay, Hakan Özkanlı, Hasan Durmaz, Onur Çelik Semih Aslan, Semih Özdemir, Tarlan Ahmadov ve Tayfun Taner ile yollarını ayırırken 7 futbolcu ile transfer için temas halinde olduğu bildirildi.

Geçtiğimiz sezon Çekmeköyspor adıyla Bölgesel Amatör Lig’e terfi ettikten sonra Alemdağspor ile birleşme kararı aldılar ve Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor adıyla BAL’da mücadele devam ettiler. Aydın Dursun yönetiminde lige başlayan Çekmeköy temsilcisi 6. haftadan sonra Teknik Direktör olarak Keskin Çetinkaya’ya takımı emanet etti. İlk devrenin tamamlanmasıyla birlikte 18 puan toplayabilen Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor’un bir maçı eksik. İlk devrenin son maçı olan Karadeniz Ereğli Belediyespor karşılaşmasında zeminin karla kaplı olması dolayısıyla maç ertelenmişti. İlk devrenin tamamlanmasının ardından kırmızı beyazlılarda Cihan Antapa, Zahid Aydın, İskender Can, Furkan Özer ve Devrim Kılıç takımdan gönderildi. Antalya’da kamp çalışmalarına başlayan Çekmeköy temsilcisi ikinci devre için oldukça ümitli.




Kısa kısa..
– Eskişehir Kurtuluşspor’da forma giyen bir zamanlar da Süper Lig’de forma giyen Jaba 11 golle grupta gol krallığında zirvede yer alıyor. Jaba’yı Geredespor’ forması giyen Burak Toker 9 golle ve Modafen FK’dan Evor John Bello 8 golle takip ediyor.
– Grupta en çok gol atan takım 28 golle Eskişehir Kurtuluşspor, en çok gol yiyen takım ise 28 golle Akçakocaspor, Modafen FK ise yediği 9 golle en az gol yiyen takım olarak göze çarpıyor.
– Modafen FK iç sahada oynadığı tüm maçları kazanırken grupta yenilgisiz takım bulunmuyor.

AmatorLigNet


YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error: İzinsiz kopyalanamaz!