Dolar 32,3933
Euro 34,6200
Altın 2.390,34
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Süper Amatör Lig için şok iddia

A+
A-
27.01.2017

İstanbul Süper Amatör Ligde 2016-2017 sezonunda 1. etap bu hafta sona erecek. Ancak kulislerde gelecek sezon için birçok takımı şok edecek bir konudan söz ediliyor.

Bu sezon, U17, U16, U15 ve U14 Liglerini A ve B olarak ikiye bölen ve bu uygulama nedeniyle birçok kesimden tepki çeken TFF İstanbul İl Temsilciliğinin, 2017-2018 futbol sezonunda Süper Amatör Ligi de A ve B olarak ikiye bölme düşüncesinde olduğu iddia ediliyor.

Süper Amatör Ligin kalitesini arttırmaya yönelik bir hamle olarak düşünüldüğü ifade edilen bu uygulama ile birçok takım gelecek sezon B Grubunda yer alıp, Bölgesel Amatör Lig için mücadele veremeyecek.

İlk 5 sıra önemli
Edindiğimiz bilgilere göre, Orhan Saka Amatörler Evinde geçtiğimiz günlerde yapıldığı iddia edilen toplantıda bu konu konuşuldu ve 2016-2017 sezonunda 10 Grup halinde oynanan Süper Amatör Ligi ilk 5 sırada bitiren takımlar, gelecek sezon İstanbul Süper Amatör Lig A Grubunda, diğer takımlar ise B Grubunda yer alacaklar.

1.Amatör Ligden gelenler de B Grubunda
İstanbul 1.Amatör Ligden 18’i doğrudan, 9’u da Play-Of maçında gelecek 27 takım da İstanbul Süper Amatör Lig B Grubunda yer alacak. B Grubunda yer alan takımlar, Bölgesel Amatör Lig için Klasman Grubu oynayamayacaklar. Yalnızca A Grubuna çıkma mücadelesi verecekler.

BAL’dan düşenler A Liginde
Aynı şekilde 2016-2017 futbol sezonunda Bölgesel Amatör Ligden, İstanbul Süper Amatör Lige düşecek takımlar A Grubunda yer alacak ve yeniden BAL’a çıkmak için yarışacaklar.

Ebu Medya Halı Saha Turnuvası

Böyle bir niyetiniz varsa erken açıklamanız gerekirdi
Bu iddia henüz doğrulanmadı ya da şöyle ifade edeyim, “maçların tatil olacağından emin olduğum kadar bu olaya inanamıyorum ve peşin hükümlü değilim.” Ancak TFF İstanbul İl Temsilciliğinin böyle bir düşüncesi varsa, bunu takımlara sezon başında bildirmeliydi. Bu sezon öncesi Alt yapı liglerini ikiye böleceğini sadece kendilerinin bildiği İl Temsilciliği Yöneticileri, U17B Liginde de şampiyon olan takımlara U17A Ligine çıkartmayacağını halen resmi olarak açıklamadı ve ‘Şampiyonluk Kupası’ verdiği takımlara 2017-2018 sezonunda U17A Liginde oynamayacaklarını bildirmedi. TFF İstanbul İl Temsilciliği, Süper Amatör Lig için böyle bir uygulama yaparsa birçok Kulübün durumu TFF’nin hukuk ile ilgili Kurullarına taşıması bekleniyor.

Lig bugün itibarıyla bitmiş olsaydı bu sezon Süper Amatör Ligde mücadele eden hangi takımlar A Grubunda olacaktı:
Davutpaşaspor, Irmakspor, Kartal Belediyespor, Nişantaşıspor, Esentepe Adıyamanspor, Küçükköyspor, Bakırköyspor, Dolayoba, Mahmutbeyspor, Ömerli Köyü, Paşabahçe, Kuştepespor, Kestanelik, Gazi Mahallesi, Kadırga, İstanbul Güngörenspor, Büyükçekmece Belediyespor, Dudulluspor, Çıksalınspor, Çubukluspor, Kocasinanspor, Beylikdüzüspor, Osmaniye İstiklalspor, Kaynarcaspor, Bağcılar Güneşlispor, İstanbulspor Kulübü, Şile Yıldız, İFA, İstanbul Bafraspor, Şafakspor, Ortaköyspor, Soğuksuspor, Kurtköyspor, Yenibosnaspor, Yıldırımbosna, Feriköy, Beykoz 1908, Avcılar Belediye, İstanbul Siirt Yavuz Selim İÖO, Altıntepsi, Karabekirspor, Hasköyspor, Başakşehir Kartal, Çeliktepespor, İstanbul Malatya, Yeşilköyspor, Beyoğlu Yeniçarşı, Alibeyköyspor, İstanbul Mesudiyespor, Arnavutköy Belediyespor.

Ali Kemal Demir

Ebu Medya Halı Saha Turnuvası




YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error: İzinsiz kopyalanamaz!