Dolar 32,4276
Euro 34,7383
Altın 2.429,77
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Ali Tuna TFF tarafından aklandı

A+
A-
11.10.2017

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, B Klasman Yardımcı Hakemi Ali Tuna’yı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk etmişti.

Çok garip bir şekilde basında gereksiz yere fazlasıyla yer bulan bu haberde İstanbul’dan Erzincan’a tayini çıkan Hakemin Merkez Hakem Kurulu Talimatının 38/a maddesine aykırılığı nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edildiği belirtilmişti.

38/a Maddesi tehlikelidir
Merkez Hakem Kurulu Talimatı’nın, 38/a maddesi bir Hakemin lisansını iptal ettirecek kadar tehlikeli bir maddedir. Disiplin hükümlerini içeren bu maddede “Geçerli mazereti olmadan ısrarlı olarak görev kabul etmeyen, müsabaka sonucunu etkilemeye yönelik girişimlerde bulunan, sosyal yaşamı ve davranışları ile futbol camiasını küçük düşürecek tutum sergileyen görsel, işitsel, yazılı (internet dahil) ve sosyal medyada futbol ve hakem yorumculuğu yapan sosyal paylaşım sitelerinde milli, ahlaki ve sportif kültüre aykırı yazı, yorum ve paylaşımlarda bulunan kurul üyeleri hakem, gözlemci, mentör ve eğitimcilerin lisanları Disiplin Kurulları tarafından iptal edilebilir, hak mahrumiyeti cezası verilebilir.” ibaresi yer alır.



Asıl mesleği Polis Memurluğu olan ve İstanbul’daki görevi sırasında, en başarılı birimlerden olan KOM Daire Başkanlığı’nda çalışan bir Polis-Hakemin adının, sebebi tam olarak bilinmeden bu şekilde duyurulması hem Ali Tuna’yı hem ailesini hem de çalıştığı Kurumu rencide eder.

Ali Tuna ne yaptı?
38/a maddesini ilgilendiren müsabaka sonucunu etkilemeye yönelik girişimlerde mi bulundu? Sosyal yaşamı ve davranışları ile futbol camiasını küçük düşürecek tutum sergileyen davranışlara mı girdi? Milli, ahlaki ve sportif kültüre aykırı yazı, yorum ve paylaşımlarda mı bulundu? Hayır, Ali Tuna bunların hiçbirisi yapmadı.

Ali Tuna ceza almadı
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, 10 Ekim 2017 tarihinde yaptığı toplantıda Hakem Ali Tuna’ya Futbol Disiplin Talimatı’nın 46/1 Maddesi uyarınca isnat olunan disiplin ihlalinin oluşmadığı sebebiyle ceza verilmesine gerek olmadığına hükmetti. Bu sezon 2 koşuyu koşan ancak sadece 1 maç alan Yardımcı Hakem Ali Tuna’nın mağduriyetini gidermek de MHK’nın üzerine düşer…



Olayın özeti
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevkinden sonra TFF’ye savunmasını veren Ali Tuna özetle, Erzincan Valiliğinin Hakem olarak maçlara çıkabileceğine dair yazısına rağmen kendisine izin vermeyen Kurum Amiri ile yaşadığı o anlık problem nedeniyle Erzurum 2. İdare Mahkemesine dava açmasının ardından çok sevdiği Hakemliğe devam edebilmek için yıllık izin kullanmak istemiş, buna da izin verilmeyince ayağındaki ağrı nedeniyle iki gün rapor almış, kendisini iyi hissedince de 2. Lig müsabakası olan Tokatspor-Afjet Afyonspor müsabakasına çıkmış ve Gözlemciden yüksek bir not almıştır. Ancak, Ali Tuna, sağlık raporunu MHK’ye bildirmediği için istirahatli olmasına rağmen maçlarda görev alması sebebiyle şikayet üzerine Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti.

Özetlemek gerekirse B Klasmanı Yardımcı Hakemi Ali Tuna, hem kurumuma hem de TFF’ye aldığı iki günlük raporu bildirmediği için PFDK’ya sevk edilmiş ve dün yapılan toplantıda aklanmıştır.

Ali Kemal Demir


ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error: İzinsiz kopyalanamaz!