Dolar 32,4223
Euro 34,7489
Altın 2.433,88
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 18°C

Skandal: Belediye resmi maça izin vermedi

A+
A-
10.02.2018

İstanbul 2. Amatör Ligde Ataşehirgücü-Çekmeköy Çarşıspor takımları arasında Sultanbeyli 75. Yıl Stadında oynanması gereken maç Sultanbeyli Belediyesinin izin vermemesi nedeniyle oynanmadı.

Sultanbeyli ilçe sınırları içindeki 75. Yıl Stadı Gençlik Spor İl Müdürlüğüne ait ancak sahayı Sultanbeyli Belediyesi kullanıyor. Aynı sahadaki önceki iki maç oynandı fakat 14.30’daki günün üçüncü maçı için takımlar geldiğinde Stat görevlisi Süleyman Erdoğdu, Kulüplere ve Hakemlere “bu sahada Sultanbeyli İlçesi hariç takımlarının maç yapmasına Belediye izin vermiyor. Hakemlere de bildirdik maç oynatılmayacak” deyince takımlar ve Hakemler geldikleri gibi geri dönmek zorunda kaldılar.




Çekmeköy Çarşıspor Teknik Sorumlusu Murat Şengün yaşadıkları bu duruma büyük tepki gösterdi. Belediyenin tavrının çok yanlış olduğuna vurgu yapan Şengün: “Belediyenin kararıyla resmi maç için gittiğimiz stada alınmadık. Bizden önce iki maç oynandı ancak bize, Sultanbeyli takımı olmadığımız için izin verilmedi. Bu maçları veren Federasyondur. Hakemler ve Saha Komiseri de bizim gibi geri dönmek zorunda kaldı. Ülke sporu için kara bir gündür bugün yaşananlar. Sultanbeyli Belediyesi maalesef gençlerin spor yapmasına mani oldu. Bu tesisi Gençlik Spor İl Müdürlüğü yaptı, Belediyenin kontrolüne verildi. Belediyenin maçın oynanmasına mani olması ve bizi sahada kovmasının hiç bir açıklaması olamaz.” dedi.

Sultanbeyli Belediyesinin daha önce İl Temsilciliğine 3 defa “Sultanbeyli takımları haricinde bu statlara maç vermeyin” şeklinde yazı yazdığı ve bu duruma gerekçe olarak daha önce bu statta oynanan bazı maçlarda stadın zarar görmesi ve bu zararın karşılanamadığı öğrenildi. Çarşamba haftalık bültenin açıklamasından sonra Perşembe günü Belediye görevlilerinin İl Temsilciliğine telefon açarak “Belediye Sultanbeyli ilçesi takımların haricinde bu tesiste maç programlanmasına izin vermiyor. Bu sebeple bu tesise diğer ilçe takımların maçlarını vermeyin” şeklinde bir uyarı yaptığı adını vermek istemeyen Sultanbeyli Belediyesinin bir görevlisi tarafından bildrildi. İl Temsilciliğine yazılan yazının da maç öncesi Hakemlere gösterildiği ileri sürüldü.

Not: İstanbul’da daha önce de buna benzer olaylar yaşanmıştı. Eyüp Belediyesi, Eyüpspor alt yapısının kullandığı Bahariye Tesisine gelen takımları Federasyon tarafından programlanmış müsabaka olmasına rağmen sahanın zemininin bozuk olduğunu gerekçe gösterilerek sahaya almamıştı.

Murat Nazik




YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error: İzinsiz kopyalanamaz!