Dolar 32,5327
Euro 34,9418
Altın 2.435,60
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Beykoz Başkanı Zeki Aksu’nun eski defterleri açıldı

A+
A-
13.01.2022

Şu anda Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Beykoz Spor Kulübü Derneği eski yöneticilerine SGK Müdürlüğü tarafından, kulübün eski borçları nedeniyle tebligat gönderilmesi Beykoz’da gündemi değiştirdi.

Adreslerine tebligat giden isimlerin yer aldığı listede birçok önemli isim var, 2016’da kara para aklama suçlamasıyla ABD’de tutuklanan ve 130 yıl hapis cezasına çarptırılan, itirafçı olduktan sonra tahliye edilen Reza Zarrab listeye yer alıyor. Beykoz İlçe Başkanlığı yapan ve CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Ayten Kayalıoğlu, AK Parti’den Beykoz Belediye Başkanlığı için aday adayı olan iş adamı Vahit Paksoy, Radyocu Karacan Ailesinden Ömer İhsan Karacan ve Ali Naci Karacan, Tezel Lojistik Kurucularından Rafet ve Şadi Şişmanoğlu, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Faruk Erzengin gibi isimler de yer alıyor. Ayrıca, Abdullah Yüksel, Ali Esat Yaşar, Ali Karagüzel, Ali Topçu, Asım Özdemir, Aydın Düzgün, Erdal Öztürk, Güler Akdemir, Halit Kılıç, Hamit Olgun Coşkuntuna, Hasan Şatıroğlu, Kamil Adnan Güner, Mustafa Kemal Turnacıoğlu, Necati Kakıcı Nezih Beykozlu, Serdar Raşit Alemdar, Yusuf Çolak, Yusuf Koç ve Zafer Baş. Sanatçı Safiye Soyman da Beykozspor’da Başkan yardımcısıydı ancak istifa ettiği için tebligat gitmedi.

Bu değişiklikle birlikte geçmişin bilinmeyenleri de ortaya çıktı
İş insanı Vahit Paksoy, 2012 yılında kendisine de Beykoz 1908 AŞ’nin yönetici sıfatıyla SGK tarafından tebligat yapıldığını ve yargıya başvurduğunu ifade ederek, “yargılama sonucu Başkan Zeki Aksu’nun hapis cezası aldığını” söyledi.

Vahit Paksoy, yine yargıya giderim
Yeni durumda da yine adının listede olduğunu gördüğünü, yine kendisine tebligat yapılması durumunda yargıya müracaat edeceğini ve hiç bir zaman Zeki Aksu’nun başkanlığındaki kulüpte yönetici olmadığını belirtti. Aynı durum 2012 yılında da yaşanmış ve Beykoz 1908 AŞ’nin birçok eski yöneticisine kulüp borçları nedeniyle tebligat gönderilmişti. Yine o dönemde kulübün borçları nedeniyle tebligat gönderilen Albero Parkenin sahibi İş İnsanı Vahit Paksoy ise hiç bir zaman kulüp yöneticisi olmadığını ve adına sahte imza atıldığını iddia ederek, konuyu yargıya taşımıştı. İş insanı Vahip Paksoy, Beykoz Spor Kulübü Başkanı Zeki Aksu ve diğer ilgililerle ilgili Beykoz Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Beykoz Cumhuriyet Savcılığı yapmış olduğu kovuşturma sonucunda iddianame hazırlayarak Zeki Aksu ve diğer ilgililerin yargılanmasını istedi.

İddianameden;
Vahit Paksoy, Beykoz Spor Kulübü 1908 AŞ isimli şirketin borcu nedeni ile SGK kurumu tarafından kendisine ödeme emri gönderildiğini, belgeleri incelediğinde adı geçen şirketin yönetim kurulu üyesi olarak görüldüğünü fark ettiğini, gerçekte belirtilen şirketin yönetim kurulu üyeliğine seçilmediği gibi hiç bir zaman bu şirkete ait her hangi bir belgeye bu sıfatla imza atmadığını ve toplantılarına katılmadığını belirterek, bu şekilde bilgisi olmaksızın kendisinin yerine belge düzenleyen şirket yetkilisi sorumluları hakkında şikâyetçi olduğu,

Vahit Paksoy adına sahte belge ve imza
Beykoz Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi olmadığı halde, hazırladıkları belgelere müşteki Vahit Paksoy’un ismini yazarak, yönetim Kurulu Üyesi gibi belge düzenleyen, yine aidiyeti saptanmasa da müştekinin sahte atılmış imzasını içerir 20.04.2010 düzenleme tarihli belgeyi kullanan şüphelilerin bu şekilde atılı suçu işledikleri anlaşılmış ve böylece sanıkların üzerlerine atılı suçu işledikleri iddiasıyla TCK 37. Maddesi delaleti ile aynı yasanın 207/1-2, 53. maddeleri uyarınca cezalandırılmasına karar verilmesi istemi ile sanıklar hakkında kamu davası açılmıştır.

“Sadece maddi yardımda bulundum”
Vahit Paksoy açıklamalarında, “benim geçmişte Beykoz Spor Kulübü ve Beykoz AŞ ile hiç bir ilgim olmamıştır. Ne genel kuruluna katıldım, ne de yönetim kuruluna seçildim. Sadece Beykoz’da yaşadığım için Beykozspor’a maddi yardımda bulundum” dedi.

“Sahtecilik yapılarak işlem yapılmıştır”
“Ben Beykoz Spor Kulübüne 200.000 TL yardımda bulundum. Bu nedenle bana plaket verdikleri geceyi delil olarak fotoğraflarını dosyaya ibraz etmişler” şeklinde konuşan Paksoy, “sahtecilik yapılarak işlem yapılmıştır” dedi. Beykoz 2. Asliye Ceza Mahkemesi, 27 Ocak 2015 yılında vermiş olduğu kararında Kulüp Başkanı Zeki Aksu ve diğer ilgiliye özel evrakta sahtecilik suçundan mahkum etti.

Hüküm…
Sanıkların üzerlerine atılı özel belgede sahtecilik suçunu işledikleri subut bulduğundan TCK 207/1-2 maddesi uyarınca suçun işleniş biçimi ve fiili diğer özellikler dikkate alınarak takdiren 1 ER yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarına.

Zeki Aksu’ya 10 ay hapis cezası, 2 ay iyi hal indirimi ve 5 yıl erteleme
Mahkeme 1/6 oranında indirim yapmış olduğu cezayı 10 ay olarak belirlerken, sanıkların iyi halini göz önüne alarak, hükmün açıklanmasını geri bıraktığı ortaya çıktı. Beş yıl içinde aynı suçu işlemeleri durumunda hükmün açıklanacağı belirtilen kararda, gerekli ihtaratın yapıldığı bilgisi yer aldı. Vahit Paksoy, Beykoz Spor Kulübünün bu belirsizlikten bir an kurtarılması gerektiğini ifade ederek, “bölgemize destek amacıyla spor kulübüne maddi yardımda bulunduk. Sonuçta başımıza beklenmedik işler açıldı” dedi.

Kayalıoğlu: Bireysel olarak ödeme yapmayı düşünmüyorum
Öte yandan, yine dönemin yöneticilerinden Ayten Kayalıoğlu, “biz Beykoz’un tanınmış isimleriyiz. Beykoz Spor Kulübü de önemli bir kulüp, davet ettiler. Bizde gittik. Bizim hiç parayla pulla işimiz olmadı. Bizden sonraki yöneticiler bu borçları görmemişler mi? Toplamda 110 kişiye borç çıkmış. Yapılandırma nedeniyle zaman aşımı bozulmuş. Zeki Aksu’nun üzerinde hiçbir mal varlığı yok. Bireysel olarak ödeme yapmayı düşünmüyorum. Olayın hukuki boyutunu avukatlarımız inceliyor, gerekirse yargıya müracaat edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Erdal Öztürk’ün istifası işleme konulmamış
Yine dönemin kulüp yöneticilerinden olan Erdal Öztürk, 2009 yılında yapılan kongrenin hemen ardından 2010 yılının ocak ayında istifa ettiğini fakat istifasının işleme konulmadığını belirtti. Bugün borçlu olarak gözükmesinin büyük bir kısmının istifasının işleme konulmadığı sürece denk geldiğini ifade etti.

https://dostbeykoz.com/

ETİKETLER: ,
error: İzinsiz kopyalanamaz!