Taksim Kocamustafapaşa’yı açılışta mağlup etti
İstanbul Süper Amatör Lig takımlarından Kocamustafapaşa, 2026-2027 futbol sezonuna görkemli bir törenle ‘merhaba’ dedi. Fatih Belediyesi Namık Sevik Stadı’nda futbolcu aileleri ve sporseverlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen sezon açılışının finalinde Taksimspor, Kaan ve Şener’in golleriyle ev sahibi rakibini iki farklı mağlup etti.
İstanbul Süper Amatör Lig ekiplerinden Kocamustafapaşa, yeni sezonun kapısını görkemli bir organizasyonla açtı. Namık Sevik Stadı’nda saat 16.00’da başlayan sezon açılışında tribünler futbolcu aileleri ve sporseverlerle dolarken, Fatih ilçesindeki kulüplerin başkan ve yöneticileri ile Kulüpler Birliği Başkanı Gökhan Ceyhan da organizasyonda yer aldı.
Açılış programının ilk bölümünde Kocamustafapaşa ile Taksimspor’un altyapı takımları karşı karşıya geldi. Genç futbolcuların mücadelesinin ardından yeni sezonun tüm takımlar ve sporcular açısından kazasız, belasız ve sağlıklı geçmesi temennisiyle kurban kesimi gerçekleştirildi.
Altı yüz izleyiciye yemek
Kocamustafapaşa’nın sezon açılışında yalnızca futbol değil, birlik ve beraberlik mesajı da ön plana çıktı. Tribünlerde bulunan yaklaşık altı yüz sporsever ve sporcu aileleri ile minik sporculara yemek ikram edilirken, organizasyonun kapsamı ve katılımın yoğunluğu dikkat çekti.
Kocamustafapaşa, son yıllarda amatör futbolda özlenen sezon açılışlarından birine imza atarken, Namık Sevik Stadı’nda adeta futbol şöleni yaşandı. Kulüp yönetiminin hazırladığı organizasyon, takdir topladı.
Finalde heyecan tavan yaptı
Günün merakla beklenen karşılaşması ise saat 18’de Kocamustafapaşa ile Taksim arasında oynandı. Oldukça tempolu ve çekişmeli geçen mücadelede iki takım da galibiyet için büyük mücadele ortaya koydu.
İstanbul 1’nci Amatör Lig’de mücadele eden Taksim, karşılaşmanın belli bölümlerinde bulduğu üstünlüğü eline aldı. Sarı-kırmızılı Şişli temsilcisi, Kaan ve Şener’in golleriyle sahadan 2-0 galibiyetle ayrıldı.
Taksimspor ikinci devrede Batuhan ile bir de penaltıdan yararlanamazken, Kocamustafapaşa’nın sezon açılışındaki mücadeleci görüntüsü de alkış aldı.
Ali Kemal Demir

