Dolar 42,5027
Euro 49,4800
Altın 5.750,95
BİST 10.918,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Çok Bulutlu
İstanbul
17°C
Çok Bulutlu
Cum 18°C
Cts 20°C
Paz 14°C
Pts 11°C

TFF’den amatör Hakemlere ciddi destek

23 Ekim 2025 11:09
A+
A-

Türkiye Futbol Federasyonu, futbolun temel taşları olan amatör hakemlerin ücretlerine %72’ye varan bir güncelleme yaparak düdük sesini güçlendirdi.

TFF, amatör hakemleri sevindiren bir karara imza attı. Başkan Hacıosmanoğlu ve yönetimi, bu haftadan geçerli olmak üzere Hakem ücretlerine %72 oranında zam yaptı. Yeni düzenleme tüm amatör maçlardaki hakemlerin maç başı ücretlerine yansıdı. Bu karar uzun süredir ekonomik koşullar karşısında zorlanan hakemler tarafından büyük memnuniyet yarattı. Zam oranı, son yılların en büyük artışı olarak dikkat çekti.

Futbolun tabanında yer alan amatör hakemlerin yeni ücret tarifesi ile birlikte motivasyonun da artması beklenirken, güncellenen oranların hakemliğe olan ilgiyi de arttıracağı düşünülüyor.

Süper Amatör Lig, 1’nci ve 2’nci Amatör Kümeler, Kadınlar Liglerinde maç yöneten Hakemler yeni zam ile 1000 TL alacaklar. Yardımcı Hakemlerin ücretleri ise %71 zam ile 600 liraya yükseldi.  Bölgesel Amatör Ligde Hakemler % 16 gibi düşük bir zam aldılar. BAL’da Hakem ücreti yeni güncelleme ile 1700 TL oldu. BAL’da Yardımcı Hakemler ise maç başına 1000 TL alacaklar.

Özetleyecek olursak, Alibeyköyspor-Küçükköy maçını yöneten İstanbul Hakemi, maç ücreti, yol parası ve harcırah ile birlikte 1700 TL alır. BAL’da Küçükçekmece İY-İFA maçını yöneten İstanbul BAL Hakemi 2300 TL alır. Şayet İstanbul Hakemi Ankara’daki Kahraman Kazan Belediyesi-Keçiören Belediyesi Bağlum maçına giderse 7 bin TL alacak.

Kadınlar Süper Ligi, Futsal ve Plaj futboluna %58 zam yapıldı ve yeni ücretler 1250 TL oldu. Amatör Gençlik Gelişim, İşitme Engelliler ve Özel Sporcular maçlarına çıkacak Hakemlerin ücretlerine gelen zam miktarı %71 oldu.

Amatör Gençlik Gelişim Liglerinde U10 ve U14 arası Liglerde görev yapacak Hakemlerin fiyatları ise %68 zam ile 800 TL oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu ayrıca profesyonel ve amatör Hakemler ile Gözlemcilerin yol ücretlerine %48 zam yaptı. Bu kararla birlikte örnek vermek gerekirse İstanbul’dan Ankara’ya maç yönetmeye gidecek Hakemler 2750 ayrıca yol parası alacak. İstanbul’dan Çanakkale’ye maç yönetmeye gidecek hakemler ise 2250 TL yol parası alacak. İstanbul’da Hakem, Tokat’ın Reşadiye ilçesinde BAL maçı yönetmeye giderse (Reşadiye Termalspor BAL’a çıkarsa) 4750 TL yol parası alacak.

Ali Kemal Demir

ETİKETLER:
error: İzinsiz kopyalanamaz!