Yamanspor son anda puanı kurtardı
İstanbul 2. Amatör Lig 19. Grup’ta şampiyonluk yarışını doğrudan etkileyen haftanın en kritik mücadelesinde lider Yamanspor ile en yakın takipçisi Pendik Güllübağlarspor karşı karşıya geldi. Trabzon Parkı’nda oynanan ve futbolseverlerin yoğun ilgi gösterdiği mücadele 1-1 eşitlikle sonuçlandı.
Karşılaşmanın ilk yarısında iki ekip de kontrollü bir oyun ortaya koyarken, gol perdesi ikinci yarıda açıldı. Dakikalar 48’i gösterdiğinde Pendik Güllübağlarspor adına kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Arda Zeki Şişman, şık bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.
Maçın son anlarına kadar Pendik Güllübağlarspor üstünlüğünü korurken, uzatma dakikalarında lider ekip aradığı golü buldu. Dakikalar 90+6’yı gösterdiğinde sağ kanattan kullanılan korner sonrasında ceza sahasında oluşan karambolde topu önünde bulan günün çalışkan isimlerinden Nuri Doğan, yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımına altın değerinde bir puan kazandırdı: 1-1.
Büyük çekişmeye sahne olan mücadelede kazanan çıkmazken, alınan birer puan sonrası iki takım arasındaki puan farkı değişmedi. Bu sonuçla Yamanspor 29 puanla liderliğini sürdürürken, Pendik Güllübağlarspor 28 puanla ikinci sıradaki yerini korudu.
Şampiyonluk yarışında nefesleri kesen mücadele sonunda gözler ligin kalan haftalarına çevrildi.
Konuk ekip üstünlüğünü korumaya çalışırken 53. dakikada önemli bir kırılma yaşandı. Pendik Güllübağlarspor kalecisi Hakan Teksoy kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Kalan bölümde sayısal üstünlüğü eline geçiren Yamanspor beraberlik golü için baskısını artırdı.
Murat Nazik

