Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 21°C

1877 Alemdağ-Büyükçekmece maçında beraberlik

A+
A-
25.03.2018

İstanbul Süper Amatör Lig A Grubu 7.hafta karşılaşmasında üst sıraları yakından ilgilendiren karşılaşmada 1877 Alemdağ ile Büyükçekmece Belediyespor İBB Esenler Stadında karşı karşıya geldiler.

Her iki yarıda atılan karşılıklı gollerle bu zorlu 90 dakikada kazanan çıkmazken, Çekmeköy temsilcisi Bölgesel Amatör Lig yolunda önemli bir avantaj elde etti.

Bu önemli karşılaşmayı Erdem Bayık, Emirhan Gürlevük, Mesut Çerko hakem triosu görev yaptı. İdriscan Ocakdan ise 4.hakem olarak görev yaptı.


Maça Büyükçekmece Belediye etkili başladı
Karşılaşmanın başlangıç düdüğü ile birlikte maçta organize olan, rakip kalede daha fazla gol arayan ekip kırmızı lacivertliler oldu. Mücadelenin 9.dakikasında Davut Aslan’ın pasında topla buluşan tecrübeli golcü Gökhan Çavuş sol ayağıyla uzak köşeye şık bir vuruş yaptı. Kaleci Seyhun’un bu müthiş vuruş karşısında yapacağı bir şey kalmadı ve top filelerle buluştu 1-0.

Çekmeköy temsilcisi ilk atağında golü buldu
İlk 15 dakikalık bölümde oyunun hakimiyetini tamamen rakibine kaptıran mavi beyazlılar, 15 dakikalık bölümden sonra topla daha fazla oynamaya başladı. 19.dakikada rakip kaleye ilk ataklarında sol taraftan yapılan ortada topu önünde bulan Aziz Abaramak sert bir vuruşla topa filelere gönderdi ve karşılaşmaya eşitlik geldi 1-1.

Seyhun sakatlandı, Cenk oyuna girdi
22.dakikada Büyükçekmece Belediyespor serbest vuruş kazandı. İlker’in vuruşunda top az bir farkla auta çıktı. Bu pozisyonda topa müdahale etmek isteyen kaleci Seyhun belinin üzerine düştü. Yerden kalkamayan ve ayağının üzerine basmakta zorluk çeken Seyhun’un ilk müdahalesi saha içinde yapıldı ve stada çağrılan ambulansla hastaneye götürüldü. Hastanede kontrolleri yapılan tecrübeli file bekçisi taburcu edildiğini fakat ayağının üzerine basamadığı bilgisini aldık. Yarın tekrar hastaneye gidecek olan Seyhun yapılacak kontrolden son 2 karşılaşmada görev alıp alamayacağı belli olacak.

Sinan’ın müthiş asisti golü getirdi
Mücadelenin ikinci yarısının ilk 15 dakikalık bölümünde ise oyunun hakimi Çekmeköy temsilcisi oldu. 53.dakikada  sol taraftan geliştirdiği atakta 2 rakibini geçerek ortaya çıkardığı topun gelişine sert bir vuruş yapan Batuhan mavi beyazlıları 2-1 üstünlüğe taşıdı.

Penaltı kararı sonrasında saha içi karıştı
Mücadelenin 62. dakikasında Gökhan Çavuş ile Sinan arasındaki mücadelede top Sinan’ın müdahalesi ile kornere çıktı. Karşılaşmanın hakemi Erdem Bayık penaltı noktasını gösterdi. Bu karar sonrasında kararın aut olduğunu sanan Büyükçemece Belediyespor’lu oyuncular hakeme itiraz ettiler. Erdem Bayık’ın penaltı kararını yardımcı hakemin ceza sahasına yönelmesiyle anlayan iki takım oyuncularından 1877 Alemdağlı oyuncular ve teknik heyetin bu karara itirazları uzun süre devam etti. Karar değişmedi ve topun başına geçen Davut takımına beraberliği getirdi 2-2.

Yedek Kulübesinden oyuncu atıldı, tribünler karıştı
75.dakikada 4.hakemin uyarısıyla 1877 Alemdağ kulübesinden Alper kırmızı kart görerek soyunma odasına gönderildi. Alper’in hakemlere yoğun itirazlarını teknik heyet ve kulübedeki diğer arkadaşları engelledi ve arkadaşlarını soyunma odasına gönderdiler. Bu dakikadan sonra hakemlerin her kararının ardından mavi beyazlı taraftarlar tepki gösterdiler.

Son dakikalar nefes kesti, karşılaşma berabere bitti
Son dakikalarda Büyükçekmece Belediyespor galibiyet golünü aradı. İlk yarıda sakatlanan Seyhun’un yerine oyuna giren Cenk’in başarılı performansı karşısında gol bulamayan kırmızı lacivertliler 90 dakikanın bitiş düdüğü ile birlikte sahadan üzgün bir şekilde ayrıldılar. Mavi beyazlılar ise taraftarlarını selamlayarak soyunma odasına gittiler.

Bu beraberlikle 16 puana ulaşan ve liderliğini devam ettiren 1877 Alemdağ Bölgesel Amatör Lig yolunda önemli bir avantaj elde etti. Büyükçekmece Belediyespor ise 14 puana ulaştı ve haftayı 2. sırada bitirdi.

Derviş Ay-Turgay Tokel
Fotoğraflar için galeriyi TIKLAYINIZ

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error: İzinsiz kopyalanamaz!