Dolar 32,5028
Euro 34,7753
Altın 2.488,33
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Amatör Kulüpler kavga değil, hizmet bekliyor!

A+
A-
17.06.2015

Kulüpler yeni sezondan hiç de umutlu değiller. Görüştüğüm Yöneticiler, gelecek konusunda oldukça karamsar…

Türkiye’nin en büyük ili olan, en fazla maç oynanan, en fazla spor kulübü olan İstanbul’da herkes, Cumartesi günü ayyuka çıkan güç kavgasını konuşuyor ve sonuçlarını merak ediyor.

Dışarıya fazla hissettirilmese de, uzun zamandır kıyasıya çekişme içinde olan, amansız iktidar mücadelesinin çok açık bir şekilde ortaya konduğu Ekşioğlu-Düşmez çekişmesinin hem İstanbul futboluna hem de kendilerine ciddi zarar vereceği aşikar.

Kavgaların zararını yine Kulüpler çekecek
İstanbul futbolunda son yıllarda büyük bir düşüş yaşanıyor. Amatör maçlara ilgi kalmadı. Futbol kulübü sayısındaki korkunç artışla birlikte zaten yetersiz tesis sıkıntısı da beklentilere karşılık veremez duruma geldi. Adamı olanın bir şekilde Kulüp kurduğu İstanbul’da Kulüplerin sporcu bulma, sporcu yetiştirme, sağlık, güvenlik ve yaş kontenjanı gibi esaslı sorunlarının yanı sıra, Profesyonel maçlarda Polis baskısından dolayı dilediği çirkinliği yapamayan holiganların maçları birbirine kattığı, her hafta sayısız maçın tamamlanamadığı, spor sahalarının tek tek betonlaştığı İstanbul ve diğer illerde bu şartlarda amatör kulüplerimizin ayakta kalmaları, sporcu yetiştirmeleri neredeyse imkansız gibi. Sağlıklı nesiller yetiştirmek için, geleceğin yetişkinleri ve güvencesi olan gençlerimizin dengeli bir kişilik geliştirmesi için uğraşan ve insaniyet namına faaliyetlerini sürdüren ve yeterli geliri olmayan Kulüplerin sorunlarına çözüm bulunmak için zaman harcaması gerekirken, Yöneticilerin kendi menfaatlerine dayalı kavgaların peşinde olmasının zararını yine Kulüplerimiz çekecekler. Kulüpler sahaya sürecek sporcu bulamazken, bu soruna çare bulmak için mesai yapmaları gerekenler, Ulusoy-Demirören iktidarında kazanan tarafta olmayı ve dolayısıyla kendi koltuklarını sağlama almaya çalışıyorlar.  Eskiden amatör sporcu için ‘zevk için spor yapan’ diyorlardı, bu artık koca bir yalan… Amatör futbolu yönetenler de zevk için yöneticilik yapmıyor. Hepsinin olmasa büyük bir bölümünün ciddi bir beklentisi var.

İstanbul futbolu çöktü
Temmuz ayına geldiğimiz şu günlerde İstanbul’da resmi ligler halen devam ediyor. Halbuki TFF, Ligleri 31 Mayıs tarihinde ‘bitti’ kabul edip tescilledi! Geçtiğimiz sezon 3.Lig’de, Bölgesel Amatör Ligde, İstanbul Süper Amatör Ligde, 1.Amatör Lig, 2.Amatör Lig ve alt yapı liglerinde birçok takım ligden çekildi. -İstanbul’dan söz edeceğim- Amatör liglerde ligden çekilen bazı takımların bir sonraki sezon lige girmemesi gerekirken, iltimas geçilerek bu takımlar lige alındı, bunlardan bazıları da başarılı olarak bir üst lige terfi ettiler. Talimatlar her zaman olduğu gibi adamına göre uygulandı. Sadece takımlar değil haksız yere terfi eden; Hakemler de adamı varsa terfi ediyor. Yönettiği maçların sayısı, nasıl maç yönettiği hiç önemli değil aslında…

Kitapçık acilen yayınlanmalı
TFF özerk bir Kurum ama esas gücünü Devletten alıyor. Bu nedenle de Devletin Bürokratları ve siyasiler TFF’de istediğini, istediği şekilde yapabiliyor. Kulüplerin birçoğu maalesef bu duruma sesini çıkartamıyor, kimileri nemalanma derdinde, kimilerinin ise çarpık düzene karşı ses çıkartmaya gücü yetmiyor. Biraz serzenişte bulunanlar ise alaşağı ediliyor. Kulüpler, kavgadan yana değil, hizmet edilmesinden yana. İstanbul’daki son günlerde yaşananlar birçok Kulübü hayal kırıklığına uğrattı. Kavga ortamının kimseye faydası olmaz. Kavga ortamı üzerinden siyaset yapmak da son derece yanlış. Kulüpler, Devlette esaslılık gereği hizmetlerin devam etmesini bekliyor. Türkiye Futbol Federasyonu’nun Olağan Seçimli Genel Kurulu, 25 Haziran Perşembe günü Ankara’da yapılacak.  Kazanan kim olur bilinmez ama Kulüpler bu seçimden çok ‘2015-2016 Sezonu Amatör Futbol Liglerinde Uygulanacak Esaslar’ kitapçığının yayınlanmasını bekliyorlar. Kulüplerin derdi seçim değil aslında. Bölgesel Amatör Ligde mücadele edecek olan 150 civarındaki Kulüp ile diğer Yerel Liglerdeki takımlar, futbolcularla anlaşmak için bu kitapçığın bir an önce ilan edilmesini bekliyor. Buna göre futbolcuyla anlaşılacak, maç sayısına ve gruplara göre, deplasman giderlerine göre masraflar belirlenecek ve bütçe yapılacak.

Ali Kemal Demir

ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error: İzinsiz kopyalanamaz!