Dolar 32,4190
Euro 34,7542
Altın 2.433,94
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 18°C

Ataşehir Arena tesisleşme yönünde ilk adımını attı

A+
A-
29.06.2021

2016 yılında kurulmasına rağmen kısa sürede Alt yapı başarıları ile Ataşehir ilçesinde dikkatleri üzerine çeken Ataşehir Arenaspor, tesisleşme adına kulüp lokalini açarak hizmet vermeye başladı.

Yenisahra Stadının arkasında bulunan uyuşturucu ve alkol içilen çöp yığınlarının olduğu dere kenarı alanını düzenleyerek cennete çeviren ve bölge gençliğinin emrine sunan Ataşehir Arenaspor Kulübü Başkanı Orhan Uçar Yönetim Kurulu Üyeleri Asım Turan ve Bahattin Çelik, Antrenörler Serhat Karadeniz, İlker Şakarcan ve Gökhan Çimen yaptığı başarılı çalışmalarla bölge halkının takdirini almaya devam ediyorlar.

Uçar: Gençleri kazanmak istiyoruz
Amaçlarının sadece futbol oynamak olmadığını belirten Ataşehir Arenaspor Kulübü Başkanı Orhan Uçar, “Bizim için futbol sadece bir araçtır. Bizim için önemli olan sağlıklı bir nesil yetiştirmek ve gençlerimizi uyuşturucudan, pisliklerden ve kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmaktır. Ataşehir Arenaspor Kulübü’nün amacı gençleri kazanmaktır. Gençlerimizi tüm kötü alışkanlıklarından arındırıp spor ile buluşturmaktır. Hizmete giren Lokalimizde kulüp idari odası, sporcuların soyunma odaları, hobi bahçesi, hayvan sevgisini aşılayan bölümler ve gençlerin birlikte vakit geçirebileceği ve derslerini çalışabileceği kütüphane bulunmaktadır” dedi.

“Pandemi süreci boyunca çok çalışarak Lokalimizi inşa ettik”
Çöp dağlarının oluştuğu içinde alkol ve uyuşturucu içilen alanı düzelterek Lokal haline gelme sürecinde bir çok sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Ataşehir Arena Kulüp Başkanı Orhan Uçar “Pandemi süreci boyunca çok çalışarak Lokalimizi inşa ettik. Bu zorlu süreçte Yöneticilerimizin ve saygıdeğer velilerimizin yanı sıra bizlere desteğini esirgemeyen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, her zaman yanımızda olan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve Ataşehir Kulüpler Birliği Başkanı Ekrem Köse’ye sonsuz teşekkür ederim” dedi.

“Futboldan önce çevreye faydalı birey yetiştirmek istiyoruz”
Futbolda alınan eğitim ve ahlakın normal hayata da yansıdığını belirten Başkan Orhan Uçar, “Ataşehir Arenapor’un amacı, kulübümüzün yeni nesiller üzerindeki misyonu olan iyi birey, iyi yurttaş ve iyi sporcular yetiştirme adına yetenekli oyuncuları altyapımızda lisanslı birer futbolcu yapmaktır. İstediğimiz seviyede olmayan oyuncularımızın da futbol eğitimlerini devam ettirip, serbest zaman değerlendirmesi ve bir sosyal etkinlik kapsamında spor yapmalarını sağlamaktır. Her şeyden önce çocuklarımızın sağlığını düşünmek zorundayız. Felsefemiz futbolcudan önce, ailesine, çevresine ve kendisine faydalı olacak nesiller yetiştirmektir” dedi.

“Pandemide boş durmadık hedef büyüttük”
Kurulduğu 2015 yılından itibaren Altyapı gruplarının her kategorisine mücadele ettiklerini belirten Orhan Uçar “ Alt yapı başarılarının meyvelerini almaya başladık. Bu sezon hedef büyüterek A Grubunda mücadele eden 2005 ve 2006 yaş grubu ile şampiyon olarak Türkiye şampiyonasında derece yapmak istiyoruz. Birbirinden yetenekli olan grubuma çok güveniyorum” ifadelerini kullandı. Uçar ayrıca pandemi süresince kulüp olarak hem lokalimizi yaparken hem de her kategoride çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, başlayacak olan yeni sezonda herkes bizi başarılarımızla konuşacak dedi.

“Sıfır çektik ama takımı çekmedik”
Liglere katıldığımız ilk günler bizlerde her konuda çok sıkıntı yaşadık diyen Orhan Uçar “Alt yapımızın yeni olması sebebi ile oynadığımız her lig maçında farklı mağlup olmak futbolcularımızın ve velilerimizin moralini bozsa da çalışmaktan kaçmadık, yılmadık ve vazgeçmedik. Takımımızı asla sahadan çekmedik. Gelinen sonuçta ise hedeflerimizi büyüterek Türkiye şampiyonasına gitme hayalleri kurarak çalışmalarımızı hızlandırdık “dedi.

2025 yılında BAL’a çıkacağız
Ataşehir Arenaspor Kulüp Başkanı Orhan Uçar “Altyapı başarılarının ardından kendi lisanslı oyuncuları ile A Takımlarda da başarı beklediklerini ve Ataşehir ilçesini en iyi şekilde temsil etmek istediklerini sözlerini ekledi. Yönetim Kurulu olarak A Takımada ayrı bir yatırım yapacaklarını sözlerine ekleyen Orhan Uçar “Altyapısı güçlü olan her takım sabrederse A Takımda da başarılı olur” dedi.

Murat Nazik

error: İzinsiz kopyalanamaz!